مجله نورا

الماس کوه نور کجاست؟ تاریخچه کوه نور

معرفی الماس کوه نور
3.5
(6)

برای معرفی الماس کوه نور، ابتدا باید گفت این الماس جفت الماس دریای نور است که هر دو از قدیمی ترین و مهم ترین الماس‌های دنیا هستند.

بعد از این الماس، الماس‌های دریای نور و الماس آگرا از سنگ‌های بزرگ و مهم دنیا هستند.

این الماس در گذشته وزنی حدود 186 قیراط برابر با 37 گرم وزن داشت اما پس از اولین تراش خود در سال 1854 وزن آن به 105 قیراط تغییر کرد.

کوه نور که زمانی بزرگترین الماس جهان بود امروزه جزو 20 الماس بزرگ دنیا قرار دارد و گفتنی است که این جواهر گران‌بها در حال حاضر بخشی از گنجینه پادشاهی بریتانیا است.

این الماس سالیان سال میان حاکمان بزرگی از سرزمین‌های مختلف دست به دست شده است و سر انجام در بریتانیا در لندن جایگاه خود را ثابت کرده است.

تاریخچه و سر گذشت الماس کوه نور

الماس کوه نور

میرزا محمد میر جمله وزیر مشهور ایرانی در سال 1656 این سنگ گران قیمت را به پادشاه هند تقدیم کرد. این سنگ در آندرا پرادش هند پیدا شد.

در سال 1739 میلادی در جنگ بین نادرشاه و هند، نادرشاه افشار الماس کوه نور و بسیاری از جواهرات گرانبهای دیگر را از امپراطوری هند به غنیمت گرفت که از جمله این جواهرات می‌توان به دریای نور اشاره کرد.

پس از مرگ نادر شاه الماس به افغانستان برده شد و به دست پادشاه افغان رسید و بعد از چند دهه سردار هندی مهاراجه ملقب به شیر پنجاب، با حمله به افغانستان و شکست دادن پادشاه افغان، توانست کوه نور را دوباره به هندوستان بازگرداند.

درصورت تمایل می‌توانید مقاله تشخیص طلای اصل از تقلبی را مطالعه نمایید.

محل نگهداری کوه نور

الماس کوه نور

الماس کوه نور پس از جابجایی‌های زیادی که در طی جنگ‌ و غارت‌ها داشت، در نهایت در جنگی که بین انگلیس و هند رخ داد، امپراطوری هند مجبور به تسلیم شدن در مقابل بریتانیا شد و از همین رو، کمپانی هند شرقی این الماس را به ملکه ویکتوریا هدیه داد.

این سنگ قیمتی از سال 1877 تا به الان در دست کشور بریتانیا بوده و آخرین بار در تاج گذاری ملکه الیزابت دیده شده است اما اکنون آن در برج لندن در محلی که جواهرات گران‌بها را نگهداری می‌کنند، قرار دارد.

ادعاها بر سر مالکیت این الماس

افغانستان، ایران، پاکستان و هند (کشوری بود که این الماس در آن کشف شد) مدعیان مالک اصلی این الماس هستند.

هر کدام از این کشورها در طی مدت زمان مشخصی، حاکمان ‌آن‌ها با به غنیمت گرفتن این جواهر یک دوره زمانی مالک آن بودند و حتی این الماس بر تاج پادشاهان ایرانی هم بوده است.

مردم هندوستان سرسختانه خواهان بازپس گرفتن الماس کوه نور از بریتانیا هستند همچنین آن‌ها به دنبال برگردانده شدن دیگر جواهرات خود از کشورهای دیگر هم هستند و طی بیانیه ای اعلام کردند:

کوه نور به صورت غیرقانونی از کشور هند گرفته شده است و آن باید به این کشور برگردانده شود.

همان‌قدر که مردم این کشور خواهان پس گرفتن غنایم خود هستند، دولت هند درباره این موضوع هیچ حساسیتی نشان نمی‌دهد و حتی اعلام کرده است که: دولت تصمیمی برای پس گرفتن این غنایم ندارد.

اما بالاخره در آوریل سال 2016 دولت هند راجب ادعای مالکیت الماس کوه نور گفت: این الماس نه دزدیده شده و نه به زور به غنیمت شمرده شده، این الماس توسط کمپانی هند شرقی به ملکه ویکتوریا هدیه داده شده بود و دولت هند دیگر ادعایی بر مالکیت این سنگ قیمتی ندارد.

به این صورت دیگر کشورها که ادعا بر سر مالکیت کوه نور دارند نمی‌توانند آن را بدست آورند و همچنان این الماس در انگلستان باقی می‌ماند.

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 3.5 / 5. تعداد رای: 6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *